Imatge d'arxiu d'un detingut
Detingut per fer-se passar per operari d'una companyia elèctrica per robar gent gran (Mossos d'Esquadra)
Barcelona

Detingut per fer-se passar per operari d'una companyia elèctrica per robar gent gran

Els Mossos el vinculen amb quatre robatoris entre el març i l'abril a diversos domicilis del districte de Sant Martí, a Barcelona

RedaccióActualitzat

Buscava víctimes d'edat avançada i es feia passar per un treballador d'una companyia elèctrica per estafar-les. Aquest era el modus operandi de l'home que els Mossos han detingut a Barcelona acusat de robar en domicilis de gent gran.

L'arrestat, de 62 anys, explicava a les víctimes que hi havia alguna mena d'incidència o avaria i que ell era allà per arreglar-la. Segons els Mossos, va cometre quatre fets similars entre els mesos de març i abril a diversos domicilis del districte de Sant Martí.

Aprofitava per accedir al bloc de pisos quan alguna de les seves víctimes hi entrava. Si li demanaven qui era i què estava fent, responia que era de la companyia de la llum i que havia de fer comprovacions als comptadors. En altres ocasions trucava als timbres de la porteria fins que algú li donava accés i posteriorment trucava a la porta.

Quan la víctima acabava obrint insistia que havia de fer comprovacions a l'interior de l'habitatge. Si no li permetien l'accés hi entrava igualment i s'hi quedava contra la voluntat de les víctimes.

Els demanava que obrissin els llums de diferents habitacions, moment que aprofitava per robar els objectes de valor o diners que trobés. Quan ja els tenia, marxava del lloc sense avís.

Com el van enxampar els Mossos

La policia va començar a estirar el fil del cas arran de les denúncies de les persones afectades al districte de Sant Martí. Els Mossos van iniciar un dispositiu policial a la zona i l'11 d'abril el van localitzar a les 08.45 hores. El van seguir i una hora més tard el van veure entrar en una finca del carrer Rogent, aprofitant que la porta estava oberta, i sortir-ne una estona més tard.

Mentre uns agents localitzaven la persona que vivia en aquest domicili i que podia ser la següent víctima, uns altres agents van aturar l'autor. La senyora del domicili del carrer Rogent va manifestar que l'home que havien aturat els agents havia anat al seu domicili fent-se passar per operari de la companyia elèctrica i que li havia robat un telèfon mòbil i diners.

Els agents van detenir l'home, de 62 anys i amb nombrosos antecedents per fets similars, com a presumpte autor de tres delictes de furt i dos delictes de violació de domicili. Va passar a disposició judicial el dia 13 d'abril.

 

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut